Golfbaan Appelscha

Favorite

Golfen in Appelscha

Deze prachtig aangelegde 9-holes golfbaan, met haar soms uitdagende waterhindernissen en bunkers, schittert te midden van de riante vakantievilla’s. Onze golfbaan is uitstekend geschikt om voor het eerst kennis te maken met de golfsport. Tegelijkertijd is het een baan welke ook de meer ervaren speler continu zal boeien.


Kenmerken van  Golfbaan Appelscha

  • 9-holes baan, vanaf medio 2019 door uitbreiding een Par 35
  • Totale lengte medio 2019: ca. 2500 meter, plus 3 oefenholes
  • Uitgebreide oefenfaciliteiten
  • Baanpermissie van een golfprofessional voldoende om te spelen
  • Restaurant en golfshop aanwezig
  • Baanontwerp door golfbaanarchitect Alan Rijks
  • Mogelijkheid om bij aankomst een golfarrangement aan te schaffen

Toegankelijke 9-holesbaan

Bij golfbaan Appelscha vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Daarom is de golfbaan zo ontworpen dat deze uitermate geschikt is voor mensen die kennis willen maken met de sport maar toch genoeg uitdaging biedt aan de meer ervaren speler. Vlakke fairways en greens wisselen zich af met leuke hoogteverschillen, pittige waterhindernissen en strategisch geplaatste zandbunkers.

Golfarrangementen

Komt u overnachten in de buurt van Appelscha en wilt u gebruikmaken van de golfbaan? Vraag dan bij aankomst een naar onze Golfarrangementen. Met de Golfarrangementen kunt u tijdens uw verblijf voor een extra voordelig bedrag spelen.

De golfsport verkennen

Naast dat wij het belangrijk vinden dat iedereen zich thuis voelt op Golfbaan Appelscha, is het een uitstekende gelegenheid om gasten en bezoekers kennis te laten maken met de golfsport en met onze mooie baan. Beginnende golfers met Baanpermissie kunnen (bij voorkeur onder begeleiding van een ervaren golfer) de baan in. U kunt indien gewenst tevens een golfsetje huren. Naast een afslagplaats (driving range) om de eerste beginselen te leren en te oefenen, hebben we een 3-tal oefenholes ter beschikking. Daarmee kunt u het echte golfgevoel en het spel ervaren. Mocht uw interesse gewekt zijn: wij zijn gecertificeerd om uw golf-examen af te nemen.

Uitgebreide oefenfaciliteiten

Het golfcomplex op Golfbaan Appelscha beschikt over een uitgebreid arsenaal aan oefenfaciliteiten. Leer op de pitching & chipping area beter chippen en pitchen of oefen het putten op één van de oefengreens. De driving range beschikt over een groot aantal overdekte afslagmatten en is perfect om ook uw lange drives te trainen.

Leren en verbeteren

Geen nood als u nog nooit een club heeft vastgehouden. Op Golfbaan Appelscha vindt u Nationale Golfschool die u goed op weg kan helpen. Onder begeleiding van een officiële pro leert u de beginselen van de golfsport. U zult merken dat u na enkele dagen al goed uit de voeten kunt op de golfbaan. De golfpro is op vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig en daarnaast op afspraak. Uiteraard kunt u ook zelfstandig uw swing en uw slagen trainen.

Clinics, lessen en cursussen

Ook als u een meer ervaren speler bent, heeft Golfbaan Appelscha een mooie selectie aan clinics en lessen voor u klaar staan. Misschien wilt u uw handicap omlaag brengen of langere drives leren slaan. Het is altijd leuk om uw spel te blijven verbeteren en aan de hand van nieuwe inzichten gaat u dat zeker lukken!

Golf voor groepen

Een kinderfeestje, een familie-uitje of denkt u erover om er met vrienden op uit te trekken? Kom dan naar Golfbaan Appelscha en organiseer een originele golfdag! Speciaal voor grotere groepen hebben wij leuke arrangementen die wij laten aansluiten op het niveau van de spelers.

Golf voor bedrijven

Een origineel bedrijfsuitje verzinnen kan soms lastig zijn. Een golfclinic op Golfbaan Appelscha kan dan uitkomst bieden. Lekker in de buitenlucht samen actief bezig zijn en een nieuwe vaardigheid leren. Uit ervaring blijkt dat golfclinics goed worden gewaardeerd en dat iedereen een heerlijke dag beleeft.

Bespreken en reserveren

Voor meer informatie over (bedrijfs)clinics, lessen, arrangementen en cursussen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen gaan wij er dan voor zorgen dat uw golfdag, -weekend of –week een succes wordt!

Algemene informatie
Minimum prijs per dag €23
Faciliteiten
voor beginners
voor gevorderden
Uitrusting te huur
Lesmogelijkheden
Locatie
Gruun 3, Appelscha
Golf
Over
U bent van harte welkom bij Golfbaan Appelscha! Deze 9 holes golfbaan ligt op het terrein van Buitenplaats de Hildenberg, in het Drents-Friese Wold, één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Een natuurgebied met veel afwisseling, zowel in flora als fauna, een prachtige omgeving voor een golfbaan. De baan kent aantrekkelijke hoogteverschillen, uitdagende waterpartijen, bunkers en duinachtige zandverstuivingen. De totale lengte van de baan is momenteel 1933 meter met een par van 64. In het voorjaar van 2018 is gestart met de aanleg van een 3-tal holes op het naastgelegen terrein, waardoor de baan ruim 500 meter langer wordt en een par van 70 krijgt. Golfbaanarchitect Alan Rijks heeft ook met de uitbreiding een goede aansluiting op de natuurlijk omgeving en de huidige baan gecreëerd.

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Schrijf een review