Kooklessen

Favorite

Koken met “Mamma”

KOOKWEEK 2019 “Koken met recepten van di mamma”
3 x kookles van Anna-Maria 7 nachten verblijf bij Vista sull’oliveto
Heb je een passie voor de Italiaanse keuken en lijkt het je leuk om kooklessen te volgen tijdens je vakantie en kennis te maken met de traditionele Umbrische keuken? Dan is dit echt iets voor jou.

In samenwerking met Anna-Maria van cooking lesson in Umbria, organiseren wij een kook week; “koken met recepten van di mamma”. Haal meer uit je vakantie en perfectioneer het koken in Italië, geniet van het warme klimaat en de gastvrijheid, het heerlijke eten en de wijn, de prachtige omgeving en neem recepten mee naar huis uit dit fantastische gebied; een vleugje Italië in je leven. De kooklessen vinden plaats in Anna Maria’s woonhuis en deze ligt op loopafstand van Vista sull’oliveto. Anna Maria heeft een groot huis met een hele traditionele Umbrische keuken en daar zullen de kooklessen plaatsvinden. Het uitzicht vanuit haar huis is ook prachtig. Drie halve dagen ga je aan de slag in haar keuken en zul je 3 diners (4 gangendiners) bereiden in een gezellige, gemoedelijke en ontspannen sfeer. De ingrediënten voor de gerechten komen uit eigen moestuin of worden gekocht bij de locals en zijn super vers. Het zou ook kunnen dat Anna Maria je meeneemt de velden in om een ​​aantal wilde kruiden en groenten te plukken. Tijdens het koken zal zij je de geheimen van het Umbrische en Romeinse keuken verklappen en zal ze je leren om gerechten te bereiden zoals zij die geleerd heeft van haar van mijn moeder, oma en de lokale bevolking. Terwijl je geniet van een drankje op het panoramische terras (of in de woonkamer als het weer slecht is) dekt Anna Maria de tafel. Daarna genieten jullie gezamenlijk van de maaltijd die jullie hebben bereid.
Prijs van de kookweek:
€ 375,00 p.p. voor het appartement *) en € 225,00 p.p. voor de kooklessenData kookweken: 13 tot 20 april
27 april tot 4 mei
28 september tot 5 oktober
5 tot 12 oktober
​Het maximaal aantal deelnemers is 10 en minimum 4 De lessen vinden plaats in het Engels.
De kooklessen zijn op zondag, dinsdag en donderdag van 16.30 u tot 21.30 u. Zo kun je overdag heerlijk genieten of erop uittrekken. Op de andere dagen ben je vrij.

​​Wat is inbegrepen:
  • 3 dagdelen kookles op zo-di-do, bereiden van 4-gangen maaltijd
  • vier-gangen maaltijd na de kookles
  • ¼ liter Umbrische wijn/of 2 glazen fris p.p. tijdens de maaltijden
  • overnachtingen in Vista sull’oliveto 7 nachten
  • uitgebreid Europees ontbijt ​​
Niet inbegrepen:
  • Vliegticket
  • Transfer naar de accommodatie
  • Reis- en annuleringsverzekeringen
  • Extra drankjes tijdens de diners
*) Indien je alleen komt, komt er een toeslag bij van € 150,00

 

Algemene informatie
Minimum prijs per dag €86
Faciliteiten
voor beginners
Lesmogelijkheden
Locatie
Vocabolo acquavigna 3, 05032 Calvi dell'Umbria TR, Italië
Workshops
Over
1 juni 2011 is een mijlpaal geworden in ons eens zo rustige, onbezorgde leventje. Op deze datum hebben we een leven vol zekerheden verruild voor een geweldig nieuw avontuur vol uitdagingen. Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden; werken, wonen en leven in Italië en onze gasten laten genieten van een onbezorgde en heerlijke vakantie in ons Country house "Vista sull'oliveto" (zicht op de olijfgaard). Het Zeeuws- Vlaamse Lamswaarde (waar wij als Rotterdammer en Bredase als laatste gewoond hebben) is verruild voor Poggiolo. Een dorpje op 4 km afstand van Calvi dell'Umbria. Calvi is een typische middeleeuwse stad, omgeven door muren en kronkelende steegjes. Gebouwd op een kalkstenen rots die uit de beboste hellingen van de Monte San Pancrazio uitsteekt, met uitzicht op een schilderachtig landschap van heuvels bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Ingesloten door de Tiber vallei, de monte Soratte en de monte Cimini. Op 1 juni 2011 zijn wij voorgoed afgereisd naar Italië, op de voet gevolgd door de camera's van "Ik vertrek". ( uitzending 4 februari 2012, NPO 1) Na 6 weken hard werken en klussen hebben wij op 15 juli 2011 de deuren kunnen openen. Ed en Heleen heten je welkom op dit unieke en bijzondere plekje, die vanuit pure passie wordt gerund en met aandacht wordt verzorgd. Wij staan garant voor een heerlijke, onbezorgde vakantie, persoonlijke aandacht en gastvrijheid.

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Schrijf een review