Reizen door het panorama van je leven, autobiografisch schrijven met Robertine Romeny, 7 – 13 juli 2019

Favorite

Wil je altijd al schrijven over je leven, maar weet je niet hoe te beginnen? Wil je je eigen leven wel eens als bron gebruiken? Of ben je aan het schrijven en wil je jouw verhalen wat meer kleur en fleur geven?

Dompel je dan onder in de Zomerschrijfweek van Robertine Romeny. Voor deze week autobiografisch schrijven hoef je geen talent te hebben. Met de korte schrijfopdrachten vloeien de woorden bijna vanzelf uit je pen.

Je trekt al schrijvend door je leven. Bij elke levensfase en bij elk thema krijg je informatie over de kenmerken en uitdagingen van de periode of het onderwerp. Je krijgt technieken aangereikt om je geheugen aan te boren en voor het beschrijven van gebeurtenissen in je leven. Hoe kun je bijvoorbeeld je zintuigen inzetten om gebeurtenissen op te roepen? Ook het herkennen van rode draden staat op het programma. Aangekleed met toepasselijke gedichten.

Door de afstand in de tijd en door vanuit verschillende perspectieven naar belevenissen te kijken, krijg je er een frisse blik op. Je zult gaan schatgraven in je eigen verleden. En zo krijg je al schrijvend zicht op het panorama van je leven.

Aan het eind van de week heb je ervaren wat het oplevert als je je aan je pen overgeeft. Je hebt onvermoede voorvallen opgehaald en die met al je zintuigen beschreven.

Je hebt ze laten klinken en de verrassende verhalen van anderen gehoord. Je hebt je creatieve bronnen aangeboord en je tegelijk op een diepere manier met je leven verbonden. Het heeft je verrijkt.

Dagelijks zijn er twee schrijfsessies. Daarnaast is er ruim tijd om te genieten van de omgeving en het moois dat Frankrijk te bieden heeft.

Bij autobiografisch schrijven schrijf je met de hand. Neem zelf een blocnote, schrift of papier mee en een pen die echt lekker schrijft.
Maximum aantal deelnemers: 12.  Prijs: € 500, zonder meerkosten verblijf. www.studioharcigny.nl

Algemene informatie
Faciliteiten
voor beginners
voor gevorderden
Locatie
Harcigny, Frankrijk
Workshops
Over
Studio Harcigny organiseert zomerworkshops door inspirerende musici, schrijvers en andere creatieve docenten. Harcigny is een klein dorp in de Thiérache, een oase van rust en groen, in de uitlopers van de Ardennen. En dat op slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht. Studio Harcigny staat voor rust en ruimte, een open en actieve sfeer. Je verblijft in een verbouwd Picardisch boerenhuis met werkstudio en ruime kampeergelegenheid. De voorzieningen zijn eenvoudig en sfeervol.

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Schrijf een review