Wandelen in Umbrië of Lazio met Nederlandse begeleiding

Favorite

Wandelen niveau T en E

Leer deze prachtige omgeving op een actieve manier verkennen.
Je wandelt onder begeleiding naar o.a. bergtoppen waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving, bezoekt middeleeuwse stadjes, mystieke  of onbekende plekjes, bossen met eeuwen oude eiken, ontdekt Etruskische of Romeinse neerzettingen of je bewandelt religieuze paden zoals de Protomartire of een gedeelte uit de heilige Sint Franciscus route.  We gaan wandelingen maken in Umbrië en Lazio.
We starten de wandeling op een vooraf bepaald startpunt.

Je kunt kiezen uit diverse wandelingen en uit 2 niveaus: 

 • T  
  Wandelingen van 3 à 4  (pauzes inbegrepen) Heleen is hierbij je begeleidster/ gids.
  Bepaal samen met Heleen de dag(en) dat je wilt wandelen.
  Prijs voor begeleiding is € 10,00 p.p. per wandeling. (minimum aantal deelnemers 4) 

 • E
  Wandeling van gemiddeld 5  à 6 uur. (pauzes inbegrepen) Heleen is je begeleidster en gids.
  Bepaal samen met Heleen de dag(en) dat je wilt wandelen.
  Prijs voor begeleiding is € 15.00 p.p. per wandeling. (minimum aantal deelnemers 6)

Wat heb je nodig:
Goede wandelschoenen, K- way, wandelstokken, hoofddeksel en eventueel zonnebrand tegen de zon, goede (gevulde) rugzak, jack tegen de wind, eten en drinken.
Zorg zelf voor een goede reisverzekering waarbij bergsport is meeverzekerd.

De CAI-afkortingen worden gebruikt om de moeilijkheidsgraad van een wandeling te definiëren:
T = Toeristisch  Wandeling op kleine paden, muilezel paden of brede (geasfalteerde) paden. De routes zijn over het algemeen niet lang en geven geen  oriëntatieproblemen. Geen specifieke training nodig. De aangegeven paden zijn eenvoudig, kort, goed gemarkeerd en met een hoogteverschil van minder dan 500 m . In feite zijn dit routes die geschikt zijn voor iedereen, inclusief kinderen.

E = Excursionist/ wandelaar. Wandelingen op paden of voor de hand liggende sporen in verschillende soorten land. (weiden, puin, steenachtig) Ze zijn meestal gemarkeerd met verf of kleine stenen (piramidevormige gestapelde stenen waarmee je de route zelfs op afstand kunt identificeren). Ze kunnen ook plaatsvinden in besneeuwde gebieden en licht hellend.  Goede wandeluitrusting is vereist en voldoende oriëntatie en training om een ​​paar uur te kunnen lopen. Het hoogteverschil  ligt tussen 500 en 1000 m . Vaak goed gemarkeerde paden, maar meer uitdagender voor zowel de paden als de lengte. Er is wat meer training vereist . We hebben specifiekere wandel (berg)uitrusting en een groter richtingsgevoel Als je een paar uur bergopwaarts kunt lopen zonder problemen, dan is dit niveau wellicht de juiste voor jou.

Algemene beoordeling.
De algemene beoordeling houdt rekening  met de technische, fysieke en psychologische problemen tijdens de route. Bij de beoordeling van het geheel zijn de risico- en gevarenfactoren niet specifiek opgenomen als bij een puur technische evaluatie. De evaluatie wordt uitgedrukt met afkortingen en is compleet met de aanduiding van de maximale moeilijkheidsdoorgangen:
F = eenvoudig
PD = Weinig Moeilijk
AD = Tamelijk Moeilijk
D = Moeilijk
TD = Zeer Moeilijk
ED = Extreem Moeilijk
EX = Uitzonderlijk Moeilijk

Heb je interesse om te wandelen?
Mail ons  en we kunnen een voorstel maken van de wandeling(en)  die we kunnen gaan maken, al naar gelang jouw voorkeur en niveau.

Natuurlijk kun je ook bij ons verblijven. Na het heerlijke uitgebreide ontbijt vertrekken we dan samen om de wandeling te gaan maken.

Algemene informatie
Minimum prijs per dag €10
Faciliteiten
voor beginners
voor gevorderden
Locatie
Countryhouse, B&B Vista sull'oliveto, loc. Poggiolo, Calvi dell'umbria, Terni, Italië
Wandelen
Over
1 juni 2011 is een mijlpaal geworden in ons eens zo rustige, onbezorgde leventje. Op deze datum hebben we een leven vol zekerheden verruild voor een geweldig nieuw avontuur vol uitdagingen. Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden; werken, wonen en leven in Italië en onze gasten laten genieten van een onbezorgde en heerlijke vakantie in ons Country house "Vista sull'oliveto" (zicht op de olijfgaard). Het Zeeuws- Vlaamse Lamswaarde (waar wij als Rotterdammer en Bredase als laatste gewoond hebben) is verruild voor Poggiolo. Een dorpje op 4 km afstand van Calvi dell'Umbria. Calvi is een typische middeleeuwse stad, omgeven door muren en kronkelende steegjes. Gebouwd op een kalkstenen rots die uit de beboste hellingen van de Monte San Pancrazio uitsteekt, met uitzicht op een schilderachtig landschap van heuvels bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Ingesloten door de Tiber vallei, de monte Soratte en de monte Cimini. Op 1 juni 2011 zijn wij voorgoed afgereisd naar Italië, op de voet gevolgd door de camera's van "Ik vertrek". ( uitzending 4 februari 2012, NPO 1) Na 6 weken hard werken en klussen hebben wij op 15 juli 2011 de deuren kunnen openen. Ed en Heleen heten je welkom op dit unieke en bijzondere plekje, die vanuit pure passie wordt gerund en met aandacht wordt verzorgd. Wij staan garant voor een heerlijke, onbezorgde vakantie, persoonlijke aandacht en gastvrijheid.

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Schrijf een review