Kijken waar je loopt!

Favorite

KIJKEN WAAR JE LOOPT: Wandelvakantie in de Thiérache.    https://www.werkplaatsthierache.nl/
Van 1 tot 7 september 2019  vanaf € 580, inclusief verblijf, ontbijt, lunch, diner.

“De paden op, de ogen open….”
De Thiérache in Noord Frankrijk is bij uitstek een fantastisch wandelgebied op maar 325 km afstand van Utrecht.
Heb je zin om in een kleine groep te wandelen? Of meer zin om in je eentje een wandeling te maken? Elke dag kun je kiezen: samen of alleen op pad en de lengte van de wandeling kun je ook zelf bepalen. Gezamenlijk genieten we van de maaltijden die onze kok bereidt, begeleid door de heerlijkste wijnen van onze bevriende wijnhandelaar Xavier uit het dorp. De avonden zijn hier donkerder en stiller dan je ooit in Nederland zult meemaken. Bij  het kampvuur verwonderen we ons over de spectaculaire sterren hemels terwijl we af en toe opschrikken door het dreigende gekrijs van een grote kerkuil die vlak over ons hoofd heen scheert.

Tijdens de wandelingen gaan we op een andere manier het landschap waarnemen. De wandelweek begint met een workshop van één dagdeel waarin de Nederlandse kunstenaar Inge Behling op een heldere wijze ons leert het landschap te tekenen. Inge woont hier al meer dan dertig jaar en kent de interessante details van het gebied. Zij leert je de lijnen, de vormen en details van het landschap te ontdekken door het te tekenen. Door het landschap in beeld te brengen in slechts drie of vier lijnen leer je jezelf beter en intensiever kijken. Om zo te kunnen tekenen, hoef je zelf absoluut geen kunstenaar te zijn, het is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Je krijgt een zacht potlood en een boekje waarin je jouw
tekeningen kunt maken. Gedurende de week maak je persoonlijke notities met beeld, teksten en met dingen die je onderweg vindt. Het boekje vormt zich tot jouw persoonlijke dagboek van de wandelweek dat je aan het einde van de week meeneemt naar huis als een mooie herinnering.

Heb je zin om naast het wandelen nog andere activiteiten te ondernemen? Bijvoorbeeld naar een wijnproeverij van Xavier in het dorp? Of met een echte dorpse Fransman Claude, die een fanatieke en goeie pétanque speler is, meer te leren over de tactiek van het spel? Of om het spel gewoon na een uitgebreide lunch voor de lol te spelen? Of om een bezoek te brengen aan het Matisse museum in de geboorteplaats van deze beroemde Franse kunstenaar? Of om in onze sport & spelruimte mee te doen aan een competitie tafeltennis, darts gooien, tafelvoetbal of Gunzi (= een bord- en denkspel)? Of in een verfrissende zwempartij in het grote bosmeer met heerlijk helder water uit de 100-den ondergrondse waterbronnen? En dan uitrusten op het strandje in de zon of onder de bomen in de schaduw? Of, als je geen zin hebt in al die activiteiten, in alle rust bij ons in de tuin een boek te lezen? Het verblijf is vanaf € 580,00 (inclusief ontbijt, lunch en diner).

Heb je zin om naast het wandelen nog andere activiteiten te ondernemen? Bijvoorbeeld naar een wijnproeverij van Xavier in het dorp? Of met een echte dorpse Fransman Claude, die een fanatieke en goeie pétanque speler is, meer te leren over de tactiek van het spel? Of om het spel gewoon na een uitgebreide lunch voor de lol te spelen? Of om een bezoek te brengen aan het Matisse museum in de geboorteplaats van deze beroemde Franse kunstenaar? Of om in onze sport & spelruimte mee te doen aan een competitie tafeltennis, darts gooien, tafelvoetbal of Gunzi (een denkspel).   Of in verfrissende zwempartij in het grote meer met heerlijk helder water uit de ondergrondse waterbronnen? En dan uitrusten op het strandje in de zon of onder de bomen in de schaduw? Of, als je geen zin hebt in al die activiteiten, in alle rust bij ons in de tuin een boek te lezen?

Schrijf je dan nu in!  www.werkplaatsthierache.nl

 

General information
Facilities
for beginners
for advanced
Teaching options
Location
Plomion, Frankrijk
Hiking
About
CultinationaL organiseert diverse culturele cursussen en workshops in binnen- en buitenland en maakt daarbij gebruik van een breed netwerk van vakkundige artiesten en locatiehouders..

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Leave a review