Koe knuffelen , boerengolf, fierljeppen en nog veel meer

Favorite

Van boerenspelen, hooivorkdarten, boeren-knotshockey, boeren-bowlen, fierljeppen en voetgolf tot vergadermogelijkheden; bij de familie Holtrop lijkt niets onmogelijk. Daarnaast worden workshops aangeboden als koeknuffelen en is er een blotevoetenpad waarbij je eventueel een duik in de modder kunt nemen.

Vijf jaar geleden werd het koeknuffelen geïntroduceerd. Een groot succes. Geeske legt uit dat daaraan een goede voorbereiding vooraf gaat, want koeien laten zich niet zomaar door iedereen knuffelen. “De mensen krijgen bedrijfskleding van ons aan en na de ontvangst met wat lekkernijen en een toelichting over het leven op de boerderij, gaan we eerst naar de kalfjes, langs de stier en vervolgens naar de pubers in de stal, onze pinken. De mensen hebben de spanning losgelaten. Daarna is het tijd om in de wereld van de koe te stappen en de rust en warmte die de koe uitstraalt zelf te ervaren. We leggen uit hoe je de dieren het beste kunt benaderen. Door de kleding en de geur, voelt het voor de koe vertrouwd en accepteren ze alle aandacht.   De 200 koeien die het bedrijf telt, kunnen grazen in zo’n 110 hectare die rond de boerderij ligt (op afstand verbouwen ze nog 12 hectare mais). Dwars door deze landerijen is een speciale polsstokroute aangelegd. “De laatste sloot is dik vier meter breed, even breed als de polsstok. Een derde van de bezoekers springt daar uiteindelijk toch overheen.“Onze nieuwste activiteit, het modderbad, is door onze gasten bedacht. Mensen kunnen over het blotevoeten-pad door de weilanden lopen naar een oud petgat, een poel ontstaan door turfwinning. Daar kunnen ze baden in de modder. In het nabijgelegen Tjeukemeer kunnen ze zich dan weer schoonspoelen.” Dit seizoen wordt deze activiteit uitgebreid met een zandbad

De familie Holtrop laat mensen graag kennismaken met de moderne manier van melkveehouden in Nederland. Daarbij willen ze wel de traditionele uitstraling behouden. De ontvangstruimte is dan ook authentieke ingericht in een huiselijke sfeer met onder andere ‘beppe’s kast’, petroleumstelletjes en meubels in brocante-stijl. “In beppe’s kast staan spulletjes die we hebben gekocht voor een goed doel. Alle kinderen die hier komen, mogen daar wat uitzoeken”, vertelt Geeske. Ze hebben geen hightechbedrijf met de allernieuwste, maar een conventionele melkstal, een trekker met een voerwagen en zwartbonte koeien in de wei, het visitekaartje van de Nederlandse melkveehouderij.

Voor prijzen en arrangementen kijk even op de website http://www.boerderijrecreatie.nl

 

General information
Facilities
for beginners
for advanced
Location
Marwei 124b, Delfstrahuizen
Outdoor activities
About
Met veel enthousiasme begon de familie Holtrop met een camping bij het melkveebedrijf. Inmiddels zijn de activiteiten op het bedrijf fors uitgebreid en ontvangen ze dagelijks gasten. “Als je kiest voor je passie, groeit het vanzelf”, meent Geeske Holtrop.

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Leave a review