Olijfolie proeverij en rondleiding

Favorite

Van olijf tot olijfolie.
* Eerst zullen we onze gasten verwelkomen.
* Dan nemen we jullie mee in onze olijfgaard en daar zullen we uitleggen wat er zoal bij komt kijken voordat een olijfolie op tafel ligt.: van het         onderhoud van de olijfgaard, de ziektes die kunnen voorkomen, het plukken van de olijven, tot het persen van de olijven wordt uitgelegd. (30   minuten)
* We laten een film zien over het plukken van olijven en je ziet hoe de olijven worden geperst in de Frantoio. (5 minuten.)
* Daarna gaan we olijfolieproeven en zullen we je leren hoe je dat doet en welke eigenschappen positief of negatief zijn aan een olijfolie. (25 min.)

Na deze tour is er de gelegenheid om onze extra vergine olijfolie PoggiOlio te kopen, 100% biologisch.

Data en prijzen
Je kunt deze tour het hele jaar boeken, minimaal 1 dag op voorhand.
We organiseren deze tour van ma tm za. om 11.00 uur en om 13.30 uur. Op zondag om 14.30 en om 16.00u
De prijs is € 15,00 p.p. (We accepteren alleen contant geld)

Als u deze tour wilt boeken, hoeft u ons alleen een e-mail te sturen.
Vertel ons:

  • Uw naam

  • Datum waarop je wilt komen

  • De tijd die je verkiest

  • en het aantal deelnemers

Wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden. 

Je gids tijdens deze tour is Heleen. 

Zij is de eigenaresse van deze olijfgaard en heeft een opleiding gevolgd voor Sommelier van olijfolie 

Ze kan je alles over olijven uitleggen.

General information
Minimum price per day €15
Facilities
for beginners
for advanced
Location
Vocabolo acquavigna 3, Calvi dell'Umbria TR, Italië
Workshops
About
1 juni 2011 is een mijlpaal geworden in ons eens zo rustige, onbezorgde leventje. Op deze datum hebben we een leven vol zekerheden verruild voor een geweldig nieuw avontuur vol uitdagingen. Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden; werken, wonen en leven in Italië en onze gasten laten genieten van een onbezorgde en heerlijke vakantie in ons Country house "Vista sull'oliveto" (zicht op de olijfgaard). Het Zeeuws- Vlaamse Lamswaarde (waar wij als Rotterdammer en Bredase als laatste gewoond hebben) is verruild voor Poggiolo. Een dorpje op 4 km afstand van Calvi dell'Umbria. Calvi is een typische middeleeuwse stad, omgeven door muren en kronkelende steegjes. Gebouwd op een kalkstenen rots die uit de beboste hellingen van de Monte San Pancrazio uitsteekt, met uitzicht op een schilderachtig landschap van heuvels bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Ingesloten door de Tiber vallei, de monte Soratte en de monte Cimini. Op 1 juni 2011 zijn wij voorgoed afgereisd naar Italië, op de voet gevolgd door de camera's van "Ik vertrek". ( uitzending 4 februari 2012, NPO 1) Na 6 weken hard werken en klussen hebben wij op 15 juli 2011 de deuren kunnen openen. Ed en Heleen heten je welkom op dit unieke en bijzondere plekje, die vanuit pure passie wordt gerund en met aandacht wordt verzorgd. Wij staan garant voor een heerlijke, onbezorgde vakantie, persoonlijke aandacht en gastvrijheid.

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Leave a review