Wandelarrangement “Natuurlijk Baskenland”

Favorite

8 DAAGS WANDELARRANGEMENT “NATUURLIJK BASKENLAND”

  • Iedere dag wandelingen
  • uitstapjes op eigen tempo
  • alle afwisselende ontbijten en diners zijn inbegrepen

Een actieve beleving van de “nieuwe” bestemming Baskenland met Spanje, Frankrijk, bergen, mooie steden, feeërieke dorpjes en een prachtige natuur in één vakantie.

Dag 1: Zondag/Aankomst

Vanaf 17u. wordt u verwelkomd door Elsie en Micha en ontvangt u een informatiemap met een wandelboekje, stafkaart en alle verdere details. Om 19.30u. is er een welkomstaperitief voorzien, waarna u om 20u. kunt genieten van het diner.

Dag 2: Maandag/ Saint Jean Pied de Port

Er staat ‘s morgens een heerlijk ontbijt voor u klaar. Daarna kunt u St. Jean Pied de Port bezoeken, het bekende stadje op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Morgens is er een markt met lokale producten. Hier is een wandeling van 1.15u voorzien . ‘s Middags kunt u in Erratzu een wandeling maken naar de watervallen van Xorroxin (2u). ’s Avonds diner bij een lokaal Baskisch restaurant.

Dag 3: Dinsdag/ Pamplona City Walks

Pamplona, bekend om de “Sanfermines”. U krijgt van ons het boekje “Walks in Pamplona”, met 6 verschillende routes. Zeker niet te missen zijn Plaza del Castillo en de vele bars waar de pintxos worden geserveerd, hapjes op stokjes, dit zijn ware culinaire kunstwerkjes en een echte lekkernij. Om 20u diner bij Maison Aguerria of bij een lokaal restaurant.

Dag 4: Woensdag/ Espelette

Espelette, wereldberoemd om zijn piment d’Espelette. Rode pepertjes die twee tot drie weken in de zon gedroogd worden en dan tot poeder worden vermalen. ’s morgens is er een leuke markt met alle streekproducten. Hier staat een flinke bergwandeling van 6.30u op het programma, “Mendiko itzulia”. Voor het avondeten is er een 4 gangen diner voorzien bij restaurant “Les Pyrénées” in St. Jean Pied de Port.(Michelin ster).

Dag 5: Donderdag/ Les Aldudes

Geniet tijdens de wandeling “Lepeder” van het betoverende Baskische landschap en de vale gieren. Op het eind van de wandeling is er een degustatie-schotel (lunch) bij Pierre Oteiza met lokale specialiteiten. ’s Middags kunt u de geschiedenis van de vallei van Aldudes (Chemin neutre) ervaren door  de wandeling “Hargibel”.’s Avonds is het diner voorzien bij Maison Aguerria.

Dag 6: Vrijdag/ Iraty

Wandelen in het hooggelegen bos van Iraty, het grootste beuken- en sparrenbos van Europa. Hier kunt u zelf een keuze maken uit de vele wandelmogelijkheden op alle niveaus. Met onder andere een spectaculaire kloof en hangbrugwandeling. ’s Avonds diner in een gastronomisch restaurant.

Dag 7: Zaterdag/ Baskische kust

Deze dag kunt u gebruiken om te genieten van de mondaine badplaatsen van Baskenland.  Wandel langs de boulevard van Biarritz, St. Jean de Luz of San Sebastian en ervaar het ware vakantiegevoel.  ‘s Avonds diner in een lokaal Baskisch restaurant.

Dag 8: Zondag/ vertrek

Na een mooi verblijf is nog een heerlijk ontbijt voor u weer huiswaarts keert.

Aanbiedingsprijs: € 699,- p.p.  (excl. toeristenbelasting), op basis van 2 personen, 8 dagen, 7 nachten in een luxe tweepersoons kamer, ontbijt, diners en 1x lunch, excl. dranken

Kijk op onze website voor alle details

http://www.maisonaguerria.com

General information
Minimum price per day €99
Facilities
for beginners
for advanced
Location
Maison Aguerria, Aldudes, Frankrijk
Hiking
Micha
About

Contact

Reviews
[RICH_REVIEWS_SHOW num="all" category="page"] Leave a review