Onze ervaring met een buitenrit op een paard

Favorite

Of je nu een ervaren ruiter bent of niet, of misschien een oude hobby nieuw leven in wilt blazen. De vakantietijd is er een uitgelezen kans voor. We hadden thuis al alles via internet geregeld. Het paardenverhuur bedrijf bleek vlak in de buurt van ons huisje te zijn. Uitgelegd aan de eigenaar dat het voor ons niet zo wild hoefde te zijn. Dat we gewoon wilden genieten van het paard en de prachtige natuur in Portugal. Doordat we alles van te voren hadden geregeld was ook de plek snel gevonden. Toch een beetje zenuwachtig kwamen we er aan.

Prachtige stallen, met nog mooiere paarden was het eerste wat we zagen. De eigenaar deed was zeer vriendelijk en deed zijn best om ons op ons gemak te stellen. We kregen koffie aangeboden en een rondleiding. En het lukte goed, onze zenuwen veranderd en in een opgetogen gevoel bij het zien van de prachtige paarden die er voor ons klaar stonden. Na een kennismaking en een aai stegen we op en reden het pad af, de weg over, zo de natuur in.

Het was zo rustig, zo stil, we verstoorden niets en konden optimaal genieten van alles om ons heen. Wat een ontspannen manier is dat toch, om de natuur te beleven vanaf een paardenrug. We hadden een rit van 2 uur. Dwars door bos, over vlaktes en door beekjes. We zagen zoveel meer op een rustige comfortabele paardenrug. Wat een lieve en betrouwbare dieren waren het. Onze begeleider had precies begrepen wat we graag wilden en het ons voor 100% gegeven. Dit was een vakantie ervaring die we niet snel zullen vergeten.